dimarts, 25 de maig del 2010

NOVETAT: Les pissarres digitals i les pissarres digitals interactives!

Les pissarres digitals són uns recursos educatius recents que estan integrats per un ordinador i un videoprojector per projectar continguts digitals a les aules per tal de facilitar l’aprenentatge dels alumnes. Es pot interactuar sobre les imatges projectades amb el ratolí i el teclat de l’ordinador.

A més a més, ens podem trobar amb les pissarres digitals interactives, les quals tenen les mateixes característiques que les anteriors però n’inclouen una de nova i la més interessant: tant els alumnes com els professors poden interactuar directament amb els continguts sobre la superfície de projecció, ja sigui amb una mena de bolígraf o amb els dits.

Amb l’introducció d’aquesta novetat als centres educatius s’ha anat comprovant que:

- Augmenta la participació dels alumnes.
- Augmenta també l’atenció d’aquests.
- Motiva molt més que les classes tradicionals. Tant als alumnes com als professors.
- Augmenta la comprensió.
- Facilita el tractament de la diversitat d’estils d’aprenentatge.
- Dins de l’Educació Especial és una ajuda molt important. Perquè pot arribar a ajudar a compensar els problemes de visió, audició, coordinació psicomotriu... que aquests alumnes puguin tenir.
- El professor es concentra més en observar als seus alumnes i atendre les seves preguntes.


Per tal de tenir més clar que són aquests recursos i veure com funcionen, us deixem un vídeo molt interessant de diverses escoles que l'estan duent a la pràctica!

I per als més petits... No es pensessiu que no ens enrecordem de vosaltres! Ni molt menys! Per això volem que gaudiu llegint el conte de: La Laura i en Joan investiguen la pissarra digital, que ben segur que us agradarà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada